Business Unit Controller

40 uur per week
Schiphol, Amsterdam

Introductie
Word jij enhousiast van het ontwikkelen en bewaken en verbeteren van financiële processen? Dan ben jij de Business Unit Controller die wij bij Wereldhave zoeken!

Dit ga je doen als Business Unit Controller bij Wereldhave:
Je werkt in een omgeving waarin je jezelf kan laten zien. Jij bent iemand die zich verantwoordelijk voelt voor een gedetailleerde beoordeling, analyse en afstemming van nieuw verworven activa, het volgen van bestaande activa, en het verantwoorden van de vervreemding van activa. Verder bied jij nauwkeurige IFRS en Belasting conform financiële informatie.

Je ondersteunt bij het opstellen van een jaarrekening. Verder onderhoud jij financiële gegevens, handleidingen en archivering om ervoor te zorgen dat informatie gemakkelijk opvraagbaar en up-to-date is. Verder zien we graag het volgende van je terug:

 • Jij beheert en zorgt voor een correct taxatieproces (intern/extern); rapporteert en adviseert relevante stakeholders;
 • Je coördineert de jaarlijkse en tussentijdse financiële overzichtsaudits met externe auditors inclusief voorbereiding van alle ondersteunende planningen;
 • Jij houdt toezicht op, controlesystemen, transactieverwerkingsactiviteiten en het beleid en de procedures;
 • Jij assisteert bij het opstellen van de jaarlijkse (exploitatie)begroting voor onze winkelcentra , samen met maandelijkse en volledige jaarprognoses.
 • Jij werkt nauw samen met het BU-team om te zorgen voor een nauwkeurige en tijdige vastlegging van alle financiële en operationele statistieken; beoordeelt bedrijfsresultaten ten opzichte van vastgestelde doelstellingen in termen van winstgevendheid, prestaties ten opzichte van budget en andere zaken met betrekking tot financiële prestaties en operationele effectiviteit; biedt actieve ondersteuning bij het ontwikkelen en identificeren van extra kostenbesparingsmogelijkheden.
 • Jij stimuleert medewerkers om mee te denken en actief bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe ideeën en te leren van de eigen ervaringen en die van anderen.
 • Jij geeft directe en constructieve feedback over de geleverde prestaties aan uw team.
 • Je geeft leiding aan een administratief team bestaande uit property accountants en debiteuren/crediteuren administratie.

 Dit krijg je als je werkt als Business Unit Controller bij Wereldhave

 • Goede arbeidsvoorwaarden;
 • Een goede bonusregeling;
 • Een laptop en een telefoon;
 • Een NS (OV) business kaart;
 • Mogelijkheid om een dag per week thuis te werken
 • 30 vakantiedagen, 2 vakantiedagen extra te krijgen wanneer: niet ziek (1 dag), geen zorgverlof (1 dag);
 • Premievrij pensioen;
 • Vitaliteitsregeling: vergoeding sportabonnement 50% met max. van € 50,- per maand;
 • Een gezellig team bestaande uit enthousiaste. gezellige collega’s en regelmatig (sportieve) uitjes en borrels.

Dit heb je:

 • Relevante academische achtergrond, bijvoorbeeld een Master of science in controlling / Accounting, of Auditing of Finance;). Een post master is een pre.
 • Minimaal 5 jaar werk ervaring als controller en aantoonbare managementervaring. Kennis van fixed asset accounting, investment budget control en andere vastgoedaspecten is een pre.

Hier ga je werken:
Wereldhave is een beursgenoteerde vastgoedonderneming die investeert in ‘Full service centra’ in Nederland en België.  Een one-stop waar je terecht kunt om te winkelen, van je vrije tijd te genieten, lekker wat te eten, aan je gezondheid te werken en allerlei andere dagelijkse dingen. Allemaal ondersteund door slimme digitale diensten. We streven ernaar om een positieve invloed te hebben op hoe mensen leven, werken en winkelen. In 2021 bezochten ruim 46.5 miljoen bezoekers de Nederlandse centra en 16.3 miljoen de Belgische centra. Maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s voor ons.

Wereldhave in Nederland.
De Nederlandse vastgoedportefeuille telt elf centra: in Arnhem, Dordrecht, Capelle aan den IJssel, Hoofddorp, Heerhugowaard, Leiderdorp, Nieuwegein, Purmerend, Tilburg en Roosendaal.  Toonaangevende huurders zijn bijvoorbeeld Albert Heijn, Jumbo en Rituals en Starbucks.  Wij werken met daadkracht, korte lijnen en een snelle beslissings-cultuur. Medewerkers hebben volop de kans en ruimte om zelf invulling te geven aan hun functie en om zich te ontwikkelen. Bij Wereldhave zijn we energiek en altijd bereid om elkaar te helpen. Wereldhave Management Nederland is samen met het hoofdkantoor gevestigd op Schiphol. Er werken ongeveer 70 medewerkers.

Enthousiast? Maar toch nog wat vragen?
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij onze recruiter Shira Mes via recruitment@wereldhave.com

Sollicitatieprocedure:
Je mag jouw CV en motivatie mailen naar recruitment@wereldhave.com

 1. Je ontvangt een bevestiging per mail
 2. Binnen 5 werkdagen ontvang jij een reactie op jouw sollicitatie
 3. Zien wij een match? Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek
 4. Zijn we allebei enthousiast? Dan zal er een tweede gesprek volgen
 5. Nog steeds een wederzijdse klik? Welkom bij Wereldhave! Make every day count!

 Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.