Gemeente Arnhem en Wereldhave kondigen start herontwikkeling winkelcentrum Kronenburg aan met ondertekening van ontwikkelovereenkomst

The Netherlands
4 March 2024, 04:00 PM CET

Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum Kronenburg, is verheugd om aan te kondigen dat de eerste fase van de langverwachte herontwikkeling officieel van start gaat. Deze belangrijke mijlpaal is mogelijk gemaakt door de ondertekening van een ontwikkelovereenkomst tussen Wereldhave en de Gemeente Arnhem.

De transformatie van winkelcentrum Kronenburg naar Full Service Centrum Kronenburg is een belangrijk onderdeel van de totale 'visie van Kronenburg', die in 2022 door de gemeenteraad van Arnhem werd vastgesteld. De herontwikkeling van het winkelcentrum speelt daarin een belangrijke rol door de positieve impact die het heeft voor de lokale gemeenschap én het winkelend publiek.

Vernieuwingen
De belangrijkste vernieuwingen in deze eerste fase spelen zich af aan de westkant van het winkelcentrum, nabij ALDI & C&A. Zo zal er aan deze zijde van het centrum een nieuwe entree worden gerealiseerd, komt er een nieuwe indeling waarbij bestaande ondernemers worden verplaatst én zal er een nieuwe, inpandige, bevoorradingsplek worden gemaakt.

Qua aanbod zal er een splinternieuw horecaplein verschijnen, geheel volgens het door Wereldhave ontwikkelde eat&meet concept. Op dit plein worden meerdere gevestigde horecagelegenheden samengebracht op één sfeervol plein. Dit biedt een gezellige en gastvrije omgeving waar bezoekers kunnen genieten van al het lekkers dat Kronenburg te bieden heeft. Om het comfort en gemak van bezoekers te verbeteren zullen er ook voorzieningen als toiletten en openbare zitgelegenheden toegevoegd worden. Om dit horecaplein te realiseren is inmiddels al een tiental winkels verhuist naar de huidige, gemoderniseerde modestraat van het winkelcentrum.

Planvorming woningen
Tot slot markeert deze overeenkomst tevens het beginpunt voor verdere planvorming met betrekking tot woningontwikkeling rondom het winkelcentrum. Samen met de transformatie naar Full Service Centrum Kronenburg en de aanpak van het openbaar terrein rondom het Full Service Centrum, zorgt de woningbouwontwikkeling voor een belangrijke stap naar het “nieuwe” Kronenburg. Ontwikkelaar Amvest is als samenwerkingspartner van Wereldhave betrokken bij deze woningbouw opgave.

Positieve impulsen
"We zijn verheugd om deze belangrijke stap te zetten richting het toekomstige Full Service Centrum Kronenburg," aldus Doris Slegtenhorst, Commercieel Directeur & Hoofd Ontwikkeling binnen Wereldhave. "De herontwikkeling zal niet alleen het centrum zelf transformeren, maar ook een positieve impuls geven aan de gemeenschap en de lokale economie. We kijken nu al uit naar het verwelkomen van onze bezoekers in een vernieuwde en verbeterde omgeving."

Het eerste deel van de ontwikkeling zal naar verwachting mei 2024 van start gaan en eind 2025 afgerond worden. De werkzaamheden zullen gefaseerd plaatsvinden, en het centrum blijft gedurende de gehele herontwikkeling open en toegankelijk voor bezoekers.

Updates over de ontwikkelingen in winkelcentrum Kronenburg zijn te vinden op:
www.kronenburgarnhem.nl/vernieuwt