Wereldhave en gemeente Tilburg vieren start bouw van vernieuwing Emmapassage in Tilburg

The Netherlands
16 May 2019, 06:00 PM CEST

Op donderdagmiddag 16 mei werd de symbolische eerste paal geslagen voor de vernieuwde Emmapassage door wethouder Mario Jacobs van gemeente Tilburg en managing directors Pieter Polman van Wereldhave en Jur van Aken namens Bouwcombinatie Van de Ven - Van Schijndel. Hiermee geven Wereldhave en de gemeente Tilburg het startsein voor de bouw van de vernieuwde Emmapassage en Frederikstraat-Zuid als onderdeel van de herontwikkeling van het Tilburgse kernwinkelgebied.

Tijdens de viering spraken zowel de gemeente Tilburg als Wereldhave zich uit over het hoge ambitieniveau van de plannen voor de nieuwe Emmapassage en de succesvolle samenwerking tussen alle betrokken partijen.Vernieuwing Emmapassage
Als 2e fase van de herontwikkeling in de Tilburse binnenstad wordt in 2019 de Emmapassage compleet vernieuwd. Het overdekte en afgesloten winkelcentrum wordt getransformeerd tot een modern winkelgebied, zonder overkapping en dag en nacht openbaar toegankelijk. Via de Frederikstraat zal de nieuwe Emmapassage aansluiten op de Heuvelstraat en hiermee het winkelcircuit in de Tilburgse binnenstad versterken. De positionering van het gebied is modern en hoogwaardig, met kwalitatieve winkels en horeca in een stijlvol winkelgebied met dubbelhoge winkelpuien. Parallel aan de vernieuwing is Wereldhave actief met de verhuur van het project.

Ontwikkeling kernwinkelgebied Tilburg
In 2016 zijn Wereldhave, de gemeente Tilburg en de Bouwcombinatie Winkelrondje een samenwerking aangegaan om het kernwinkelgebied in Tilburg te verbeteren. Speerpunten voor samenwerking zijn het optimaliseren van het winkelgebied en de -route, de toevoeging van woningen en een sfeervolle, groene openbare ruimte in het gebied tussen de Emmapassage, Heuvelstraat en het Pieter Vreedeplein. In september 2017 werden de eerste resultaten van de samenwerking zichtbaar met de opening van de Frederikstraat Noord, de Hudson’s Bay, de vernieuwde HEMA en het vernieuwde Pieter Vreedeplein. Eind 2019 zullen de eerste nieuwe winkels in de Emmapassage worden opgeleverd en tot en met 2021 zal er worden gebouwd aan de Frederikstraat Zuid om de verbinding tussen  de Heuvelstraat en de Emmapassage te kunnen finaliseren.